Ortodonti Tedavisi Süresinde ve Sonrasında Ağız Hijyeni

Dişlerde oluşan çürükler, diş minerali ve plak arasındaki fizyolojik dengenin bozulması nedeni ile ortaya çıkar. Diş yüzeyinde deformasyona neden olan çürükler ilerleme durumunda diş etlerinde de hasar bırakmaktadır. Ortodonti tedavisi süresince ve sonrasında hastalarda sık görülen çürük olgusu, ağız ve diş hijyeninin detaylı şekilde yapılmamasından kaynaklanmaktadır.

Ortodonti, diş ve çene yapısında oluşan düzensizliklerin giderilmesine yönelik bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi gerçekleştirilirken periodontoloji yani diş eti tedavisi ile iş birliği içerisinde çalışılması önem arz etmektedir. Ortodonti tedavisi süresince ve sonrasında bireyin ağız temizliğini ne şekilde gerçekleştirmesi gerektiği detaylıca anlatılmalıdır.

Bakteriyel plaklar çürük oluşumunda birinci etkenlerdendir. Ortodonti tevisi gören bireyin diş yüzyinde bulunan aparatlar, normal bir bireye göre daha fazla plak üremesine neden olmaktadır. Detaylı ve ince bir hjyen sağlanmaz ise tedavi edilen dişler, çürükler ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilebilir. Yapılan araştırmalar sonucu, ortodonti tedavisi gören hastalarda yeterli ağız hijyeninin sağlanmaması nedeni ile bakterilerin uzun süre kaldığı ve diş çürükleri, diş eti hastalıkları gibi ciddi rahatsızlıkların ortaya çıktığı görülmüştür. Bu sebeple tedavi gören hastanın normal şartlarda gerçekleştirilen ağzı hijyeninin yanı sıra diş hekimi kontrolünde de klinik ortamda bakım yaptırması önerilmektedir.

Ankara ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet veren Dentess, tecrübeli ve uzman diş hekimleri ile periodontoloji ve ortodonti alanlarında hizmet sunmaktadırlar. Dentess diş hekimleri, söz konusu tedaviler süresince hastalarının ağız ve diş bakımlarından tedavi boyunca yaşanabilecek durumlara kadar hastalarını bilgilendirmektedirler. 

Randevu
E-Mail
Whatsapp
Telefon
Randevu
E-Mail
Whatsapp
Ara
Takip Et